Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svindlare annonserade ut andras lägenheter

En lägenhetsinnehavare i Lund har ofrivilligt blivit inblandad i en bedrägerihärva.
Mannens bostad har annonserats ut av en bedragare som lurat till sig pengar som förskottshyra.

Hittills har det gjorts uppemot tio polisanmälningar från personer som lurats eller har varit på väg att bli lurade till att deponera en förskottshyra för bostaden. Enligt kommissarie Jacob Linton, polisen i Lund, kan det vara början på en betydligt större svindelaffär.
Den okände bedragaren annonserade ut bostadsrätten som en andrahandslägenhet på annonssajten Blocket. För att få ta över den krävde bedragaren en förskottshyra på 5 600 kronor.
Pengarna satte de som ville hyra bostaden in på ett konto som bedragaren uppgav var spärrat i väntan på att affärsuppgörelsen blev klar.
Bedrägeriet började uppdagas när flera hyresspekulanter lade kuvert i bostadsrättsinnehavarens brevinkast.
Mannen som äger bostaden är en före detta högt uppsatt polischef. Att han ofrivilligt blivit involverad i bedrägeriet är en slump, tror kommissarie Jacob Linton.
– Vi har inget som indikerar på att det skulle finnas en samband att det var just hans bostad. Snarare handlar det om en tillfällighet.
Enligt Jacob Linton har polisen vissa spår i jakten på bedragaren.
Gå till toppen