Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Djungeln börjar i foajén

Figurerna från Djungelboken intar Nöjesteatern.

En efter en dyker de upp framför fotografens kamera, i foajén på Nöjesteatern. Här kommer en levande sten, två gräsfigurer, elefanten överste Hathi, en busig apa, en trött gam. Och så Baloo, förstås, den dumsnälla björnen. Familjemusikalen "Djungelboken Kids" har premiär på Nöjesteatern på fredag. Där blir historien om den lille människovalpen Mowgli, som uppfostras i djungeln av en vargflock och hotas av tigern Shere Khan, en färgsprakande historia som börjar redan ute i teaterns foajé där palmer och djungelljud ska försätta publiken i rätt stämning.
Bakom uppsättningen finns Rigmor Grönwall som fått Disneys godkännande för sin version av "Djungelboken". Hon har själv gjort det allra mesta: kostymskisser, smink, scenografi. Och hon har själv finansierat hela uppsättningen.
– Jag brinner verkligen för detta. Om vi inte fångar upp glyttarna i dag kan vi slå igen teatern om tio år. I dag är det så mycket paddar och poddar, här vill vi ge barnen någonting verkligt att titta på. Det har vi tagit fasta på i den här föreställningen, säger Rigmor Grönwall.
Hon har dammsugit regionens dansskolor och musikallinjer efter talanger som också gick igång på hennes idéer om en levande djungel.
– Totalt ingår 44 personer i ensemblen och de är mellan 11 och 25 år gamla. Och eftersom en del av dem är amatörer som ska orka med skolan också har vi delat upp dem i lag. I varje föreställning deltar 27 aktörer, förklarar Rigmor Grönwall.
De välkända figurerna från Disneys film finns med men publiken kommer också att få möta levande stenar och träd, dansande apor, ståtliga träd och coola kaktusar i fantasieggande sminkningar och finurliga kostymer. För i den här uppsättningen är det djungeln som är berättaren. Och Rigmor Grönwall är redo att släppa in publiken i sin djungel:
– Jag har haft en så fantastisk magkänsla när det gäller detta. Det är svårare tider nu, det är klart att man kan känna en oro för hur det ska gå. Men jag har fokuserat på att få ihop en sjujäkla bra föreställning – mer kan jag inte göra.
Gamen. Görs av Peter Nilsson.
"Han är den äldre och visare av gamarna. Men åldern börjar ta ut sin rätt, han har en del krämpor. Detta är verkligen en stark karaktär, och det gillar jag."
Stenen. Görs av Tove Ask. "Sminket tar 30 minuter med alla skuggor och detaljer. Det är en sprallig sten, om man kan säga så om en sten. Det är kul att få överraska publiken, och det gör stenen."
Gå till toppen