Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Varför så mycket om stormen?

Nyhetschefen Niklas Lundell förklarar bevakningen på Sydsvenskan.se.

Varför blåser ni på så mycket med den här stormen?
– Därför att det påverkar en oerhört stor region. Många dödsoffer har redan krävts i Karibien. Nu kan stormen slå riktigt illa mot både befolkning och infrastruktur på USA:s östkust. 375 000 människor har redan tvingats lämna sina hem.
– Sedan är det klart att New Yorks kändisstatus och säkert även alla katastroffilmer som utspelat sig i storstäder påverkar vårt intresse för just det här ovädret.
Är det inte lätt att skrämmas för mycket med väderlarmen?
– Jo, det måste hållas på en relevant nivå. Men i det här fallet kan det sluta riktigt illa. Guvernören i New Jersey, Chris Christie, uttryckte sig så här: "Var inte korkad – fly."
Hur tänker ni på Sydsvenskan.se när ni planerar bevakning av naturkatastrofer?
– Vi försöker omgående att komma i kontakt med människor som påverkas på plats. Och vi är alltid extra intresserade av att prata med drabbade skåningar i förskingringen.
Vilken nytta har ni av läsarna sådana här dagar?
– Läsarmedverkan är A och O för en webbredaktion. Vi behöver bilder och betraktelser för att komma så nära nyheten som möjligt.

Tipsa oss

Sydsvenskan tipsar du bäst genom att mejla 71234@sydsvenskan.se eller skicka SMS/MMS till 71234. Vi finns såklart även på Facebook och Twitter.
 
Gå till toppen