Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

"Hjärtat klappade lite snabbare"

Simon Klang och Johanna Renvert chattade med Sydsvenskans läsare.

Moderator: Hej och välkomna till chatten. Passa på att ställa era frågor.

15:27, 30 oktober 2012

 

Moderator: Vi har haft lite tekniska problem, men vi hoppas att svaren från Simon och Johanna snart kommer att synas här på sidan!

15:40, 30 oktober 2012

 

Miriam: Har ni någon aning om hur Long Island drabbats? Får nämligen inte tag i mina släktingar där.

Simon Klang: Hej Miriam, var på Long Island bor de? Jag bor vanligtvis i Stony Brook och de verkar ha klarat sig bra där borta, men ön är ju stor så det är svårt att veta exakt hur det ser ut överallt.
/Johanna

15:42, 30 oktober 2012

 

Albert: hur ser det ut nu där borta?

Simon Klang: Gatorna är nästan tomma, affärerna är stängda. Det regnar nästan mer nu än vad det gjorde igår och inattt. Blåsten är fortfarande riktigt kraftig.

15:45, 30 oktober 2012

 

Ariel Banasiak: Hejsan Simon! Under stormens hetta, stötte ni på Godzilla på new yorks gator eller byggde ni ett tält på hotellets säng med hjälp av täcken och kuddar? Mös ni till de me bira och ett värmeljus där då? :D

Simon Klang: Såg inte Godzilla, men väl kranen som hänger och dinglar i luften på 6 ave...

15:45, 30 oktober 2012

 

Mr oGediget: Hade du flygit iväg om du hållt i ett paraflax när orkanen kom?

Simon Klang: Förmodligen...

15:48, 30 oktober 2012

 

Eden: Hej! Vilken våning bor ni på? Svajar huset?

Simon Klang: Vi bor på 28 våningen. Huset svajar inte men det viner vid förnsterrutorna och det har skallrat ganska bra inatt. Fönsterrutorna har vikt sig in och ut under natten.

15:48, 30 oktober 2012

 

Blobbelobbe: Hur högt är vattnet ?

Simon Klang: Just där vi är har det varit lugnt, men på lower manhattan har det varit 16 feet över den normala nivån. Men nu börjar det regna mer och mer så det kanske ändras.

15:51, 30 oktober 2012

 

Micke broo: Kommer du att kunna flyga tillbaks på Torsdag?

Simon Klang: Har inte hört något mer från SAS.
Det pratas om att Newark och de andra flygplatserna har skadad utrustning och navigeringssystemen har tagit skada tyvärr.

15:58, 30 oktober 2012

 

michiko: när beräknar dom att stormen ha lugnat ner sig så att flygplatsen öppnas igen och folk kan flyga hem?

Simon Klang: Just nu försöker myndigheterna sammanställa skadorna. New Jersey har tagit stor skada och där pratar de om att det kommer ta veckor månader innan allt fungerar som innan. En hel nöjespark som ligger på en pir har rasat ner i havet.

16:00, 30 oktober 2012

 

MissMia: Kan ni gå ut från hotellet än??

Simon Klang: Vi har varit ute en sväng och där vi befinner oss är det inga större problem. Men inget är öppet förutom någon Deli. Det blåser ganska mycket och regnar fortfarande.

16:02, 30 oktober 2012

 

Angie: Hej på er! Hur känns det?! Tror att ni känner riktigt "levande" som jag gjorde efter jordbävningen i Chile. Kram på er

Simon Klang: Hej. Mer levande vet jag inte. Men hjärtat klappade lite snabbare igår när man hörde vinden utanför och såg alla galna amerikanska väder rapportörer som stod mitt ute i ovädret och rapporterade.

16:16, 30 oktober 2012

 

Alex: Hejsan. vet du nåt om hur Bronx har drabbats utav denna stormen?? har släkt där,

Simon Klang: Vissa delar har högt vattenstånd. Har hört att den Norra delen inte har drabbats så hårt. De flesta är nog drabbade av högt vatten och strömavbrott. New Jersey är nog det område som erkar ha drabbats värst hittils.

16:18, 30 oktober 2012

 

Tobias: Det fokuseras väldigt mycket på New York, men drabbar inte stormen ett mycket större område än så?

Simon Klang: Jo, men det är väl enklare att kalla "allt" New York. Atlantic City, New Jersey, Long Island, samt fler områden är också drabbade såklart. Sen har delar av NY, tex lower manhattan har drabbats hårt av översvämmat vatten. Tunnelbane systemet har aldrig varot så hårt drabbat av vatten förr säger de.

16:20, 30 oktober 2012

 

Gå till toppen