Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Korten som kan fälla MFF

Fem MFF-spelare riskerar att missa säsongens sista match. En av dem är Pontus Jansson, försvarskuggen som ser rött om han får gult kort mot Örebro.

Det är dukat för het guldstrid när två omgångar återstår av allsvenskan. Men flera av Malmö FF:s nyckelspelare kan missa det avgörande fotbollsdramat.
Orosmolnen hänger över Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Ricardinho, Miiko Albornoz och Pontus Jansson. Om domaren varnar spelarna i matchen mot Örebro får de titta på söndagens drabbning mot AIK, som kan bli en riktig nagelbitare, från läktaren.
– Jag vill inte ens tänka på det scenariot, säger Pontus Jansson efter måndagens träning på Malmö stadion.
Det är inte helt ovanligt att spelare missar stora fotbollsmatcher. När den senaste Champions League-finalen avgjordes saknades sju spelare som dragit på sig för många varningar.
– Jag får väl snacka med domaren innan matchen mot Örebro, muta honom, skojar Pontus Jansson.
Flera av MFF:s spelare har levt med avstängningshotet i flera omgångar. På torsdag döms de av rutinerade Martin Hansson från Holmsjö, en av de domare som har lägst varningssnitt den här säsongen. Bara 2,8 jämfört med varningssprutan från Karlstad Tobias Mattsson som visar upp 4,2 gula kort per match. Totalt har Hansson dömt Malmö fyra gånger i år, och delat ut tre MFF:are gult kort.
– Jag måste läsa av situationerna och markera på ett smart sätt. Som back vill man gärna spela fysiskt, glidtackla. Nu får jag hålla mig ifrån sånt lite, tänka ett varv extra. Men det kommer inte påverka mitt spel särskilt mycket, säger Pontus Jansson.
Senast en MFF-spelare blev varnad var i bortavinsten mot Kalmar FF, då Erik Friberg fick se det gula kortet i slutminuten och därefter var avstängd mot Djurgården.
– Generellt är jag inte en sån typ av spelare som får gult kort. Jag har inte en ful spelstil. De gånger jag har fått varningar har det mest handlat om snack, att jag skrikit på domaren, säger Pontus Jansson.
Men det är inte bara det överhängande avstängningshotet som oroar. Örebro, som redan har förlorat sitt seriekontrakt, har visat att det gärna tar farväl av allsvenskan genom att störa ett och annat motstånd.
– Vi måste akta oss. Inte slappna av, påpekar Jansson. Örebro har inget att spela för, på gott och ont. De slog IFK Göteborg och visade att de kan vara bra.
Gå till toppen