Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Malmö från en ny horisont

Den som är nyfiken på Västra hamnen och Malmös utveckling kan sätta sig på ett hustak och titta runt.

Ny utställning. HSB:s fastighetschef Henrik Krantz och administrative chef Jonny Samuelsson öppnade en utställning om Turning Torso och Västra hamnen. Foto: åsa sjöströmBild: åsa sjöström
Möbler i samma form som Tegelborgen på Bo01, de tyska Packwerkshusen och Turning Torso står mitt i rummet i en utställning som HSB, Malmö stad och privata Green matmarknad just öppnat.
På väggarna visas ett bildsvep från Kockumstiden, då en skog av kranar täckte den konstgjorda halvön Västra hamnen, till framtiden då också det allra äldsta varvsområdet ska vara fyllt av bostäder.
Mellan start och mål kan besökarna studera Turning Torsos konstruktion, med arkitekten Calatravas egna teckningar, stadens miljötänkande och bilder av utsikten från Torson.
HSB utnyttjar ett utrymme i den lägre galleridelen som inte kan hyras ut av utrymningsskäl. Malmö stad får en ersättning för ett stadsbyggnadsforum som tidigare fanns vid Nordenskiöldsgatan. Green ska sköta utställningen som är öppen för allmänheten mellan 08.00–22.00.
Stadsbyggnadskontorets informationschef Göran Rosberg berättade vid invigningen att kommunen också söker en större lokal. Det finns planer på att bygga upp en jättemodell som ska visa både Västra hamnen och den framtida bebyggelsen i Nyhamnen på andra sidan Malmös gamla hamninlopp.
Gå till toppen