Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-Örebro 1-1

MFF fick bara 1–1 hemma mot nedflyttningsklara Örebro.
Elfsborg leder inför sista omgången.

Elfsborg satte press på MFF med sin 3–2-seger borta mot Mjällby tidigare under kvällen.
MFF klarade inte av att svara och har inte längre det allsvenska avgörandet i egna händer.
En seger borta mot AIK samtidigt som Elfsborg tappar poäng är ett måste för att guldet ska hamna i Skåne och inte i Borås.
Malmö gav trots ett starkt publikstöd av de 17 935 åskådarna på läktarna ett osäkert intryck i matchinledningen, men fick en ypperlig chans att få nerverna att släppa efter tio minuter när Örebros målvakt Tomer Chencinski rev ner Daniel Larsson och domare Martin Hansson dömde straff.
Fram stegade 21-årige Miiko Albornoz – och Chencinski gjorde en bra räddning på en rätt svag straff.
Men Albornoz skulle revanschera sig.
I den 57:e minuten fick han bollen av Jiloan Hamad en bit utanför straffområdet. Sekunden senare satt vänsterskottet i nätet bakom en utsträckt Chencinski.
Malmöspelarna har talat en hel del om lugnet som erfarenheten från guldåret 2010 ger i årets guldjakt. Men av det lugnet syntes inte mycket, varken före eller efter 1–0-målet.
I den 70:e minuten kvitterade Örebro genom inhoppade AIK-lånet Alhassan "Crespo" Kamara.
Malmö satsade självklart allt framåt. Örebros Samuel Wowoah räddade en boll på mållinjen i den 77:e minuten, men närmare ett avgörande än så kom inte hemmalaget.
För AIK försvann den sista chansen till guld när Elfsborg slog Mjällby. Därefter fick Häcken bara 1–1 hemma mot just AIK och försvann därmed ur guldjakten.
Bara två lag har chansen nu. Men Malmö, som ligger två poäng bakom Elfsborg och har sämre målskillnad, får hoppas på ett smärre mirakel om det ska bli en repris på 2010.
Max Wiman följde Malmö FF-Örebro. Läs hans och andras kommentarer i repris här:
 
Gå till toppen