Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Blandade känslor inför maraton

En symbol för motståndskraft – eller taktlöst och olämpligt? Borgmästare Michael Bloombergs beslut att låta New York Marathon hållas på söndag, trots förödelsen efter stormen Sandy, väcker blandade känslor.(TT)

Bild: Foto: Scanpix
New York-borna är delade när det gäller beslutet att stadens klassiska maratonlopp ska genomföras på söndag trots allt.
Somliga ser det som en symbol för motståndskraft. Andra som taktlöst och olämpligt. Borgmästare Michael Bloombergs beslut att låta New York Marathon hållas som vanligt, trots den stora förödelse som drabbat staden, väcker blandade känslor hos befolkningen.
Bloomberg försäkrar att det inte kommer att innebära minskade resurser till behövande efter stormen Sandys framfart. Dessutom lovar arrangören av loppet att bidra med minst en miljon dollar – omkring 6,6 miljoner kronor – till hjälpinsatserna. Trots det finns det många som anser att det är ett dåligt beslut att låta maratonloppet äga rum på söndag som planerat:
– Folk borde inte springa genom stadsdelarna, de borde skynda till folks undsättning i stället, säger läraren och Staten Island-bon Patricia Profita till nyhetsbyrån Reuters.
Andra menar att det är positivt att tävlingen blir av. Många mindre affärsrörelser är beroende av intäkter som de tiotusentals löparna för med sig, och enligt somliga kan genomförandet också ses som något av en samlande kraft för den krisdrabbade befolkningen.
– Maratonloppet kommer vid ett lägligt tillfälle. Det får folk att återigen tro på att vi är New York. Det här är vad vi gör, vi har ett maraton varje år. Inget stoppar oss, säger barägaren Dave Jaffares.
Gå till toppen