Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Köldknäpp efter Sandy oroar

Sedan Sandy drog in över USA är bensinbristen stor. Nu befaras även brist på eldningsolja, samtidigt som kyligt väder drar in. Många frågar sig vad som måste göras för att katastrofen inte ska upprepa sig.

 
Nästan en vecka efter det att stormen Sandy drog in över USA:s kust är 2,5 miljoner abonnenter fortfarande utan el.
Samtidigt drar kyligt väder in.
Distributionen av bensin haltar och det befaras brist på eldningsolja, samtidigt som en köldknäpp drar in och minusgrader väntas i veckan.
– Det börjar bli riktigt kallt, sade New Yorks borgmästare Michael Bloomberg.
Bristen på bensin är så omfattande i New Jersey att guvernören Chris Christie beordrat ransonering i tolv av delstatens counties.
Efter superstormen Sandy har brottsligheten minskat i New York.
Under de senaste fem dagarna minskade den totala brottsligheten med 32 procent jämfört med samma vecka förra året, från 1 541 till 1 061 brott. Främst har antalet mord, våldtäkter och rån minskat medan antalet inbrott däremot ökat med tre procent.
Polisnärvaron har utökats på bensinstationerna efter att minst tio personer gripits på fredagen på grund av dispyter i köerna där bilägare väntat i timmar.
Efter förödelsen som stormen Sandy lämnade efter sig ställs nu många frågor kring vad som måste göras för att katastrofen inte ska upprepa sig. Kostnaderna för nya översvämningsskydd lär bli höga, uppemot 200 miljarder kronor. Det är något som skrämmer politiker i ett USA som fortfarande försöker hantera de senaste årens ekonomiska kris. Frågan är dock om delstaterna och den federala regeringen har råd att låta bli: Skadorna till följd av Sandy uppskattas av vissa bli över 120 miljarder kronor – bara i New York, enligt Reuters.
 
Gå till toppen