Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullträff för Maria Adler

Det bara svischade till. Fem gånger i första halvlek och lika många i andra. Lugis Maria Adler visade varför hon är uttagen i landslaget när hon satte tio fullträffar i Skånederbyt mot Team Eslöv.

Bild: Foto: Peter Frennesson
– Jomen det kändes bra. Jag fick många lägen att skjuta och då var det bara att sätta dit dem, sa Maria Adler.
Vänsternian storspelade matchen igenom och Eslövs målvakter hade ingen chans mot Maria Adlers kanon.De skånska grannarna var aldrig nära Lugi, som återigen visade upp ett riktigt starkt försvarsspel.
Lagkapten Clara Monti Danielsson styrde sitt lag med bravur.
– Vi har ju styrkan bakåt, absolut, men det smittar av sig lite framåt. Vi fick en bra match och stod tätt bakåt. Vi har hittat en trygghet nu och har lösningar på allt, sa Maria Adler.
Lugi ledde med fyra bollar i halvtid och ökade på den ledningen till nio redan tio minuter in i andra halvlek. Eslöv svarade med ett offensivt tre-tre-försvar som skakade om Lundatjejerna en aning. De blev stressade och slarvade stundtals en hel del i anfallet.Ledningen blev mindre men aldrig hotad och det var en närmast rörd Dragan Brlevic som försökte beskriva sina känslor efter matchen.
– Det är svårt att hitta ord för hur stolt man är som tränare i dag, sa han och fortsatte:
– Vi leder med nio och de kommer till fem men det är ingen panik. Det är svårt att spela en felfri match med ett så ungt lag som vi har. Vi avslutade med stil, med tre 96:or på planen.
Emma Friberg spelade bra i mål och räddade 15 av 34 skott, en räddningsprocent på 44.
Det var den tredje raka vinsten för Lugi som visar att de är ett lag som man inte ska räkna bort. 
Nu väntar ett tajt spelschema för Lugi med en Europamatch utöver det vanliga seriespelet – tre matcher på mindre än två veckor. 
– Det är många matcher men det klarar vi, sa Maria Adler.

Publiken. 540 personer är inte tillräckligt för ett hett derby i en handbollsstad som Lund. Men de som ändå hittat hit denna afton var åtminstone ivrigt påhejande sitt lag och stod till och med upp i slutet av matchen – eloge till dem.
Gå till toppen