Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Larsson klar för Valladolid

Det blir i spanska Valladolid som Daniel Larsson ska jaga nya mål. Men han passar på att skicka en sista hård passning till den klubb han lämnar.

Daniel Larsson.Bild: Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
– Malmö som klubb har möjlighet att bli ledande i Norden. Jag hoppas klubben är beredd att göra den satsning som krävs. För den kan absolut bära frukt. Som "Jille" [Hamad] sa innan, skulle det kanske gjorts redan när vi tappade två så duktiga spelare som Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz i somras.
I någon mån ersattes han själv redan då av Tokelo Rantie, för alla visste att Larsson skulle dra vidare nu när kontraktet gått ut.
Det har länge talats om spanska ligaåttan och nykomlingen Valladolid, först i går bekräftade Daniel Larsson själv att han skrev på för 3,5 år för en tid sedan.
– Det kan inte bli bättre än så här, säger han nöjt. Det kändes väldigt rätt när det dök upp. Att få spela i La Liga är något lite extra. Jag vet förstås att konkurrensen blir tuff, men det ska den vara.
Valladolid ligger nordväst om huvudstaden Madrid. Stadens lag har en fjärdeplats från 1963 som främsta ligaplacering och två spanska cupfinaler – 1950 och 1989 – på meritlistan.
Exakt när flytten sker vet inte Daniel Larsson, spelklar blir han den 1 januari.
– Jag vet inte så mycket om laget mer än att de försöker vara spelförande. Har kollat en del på tv sista tiden förstås.
Daniel Larsson går som Bosman. Någon diskussion om att förlänga fanns egentligen aldrig, sedan klubbens prislapp satt stopp för tidigare intresse från utlandet, inte minst då Mönchengladbach erbjöd 18 miljoner kronor våren 2011.
– Vi har inte pratat kontrakt sedan i vintras. Det var väl en följd av det som hände tidigare, erkänner Daniel Larsson, men betonar att han lämnar en bit av hjärtat här.
Det blev fyra år i MFF för Daniel Larsson, med guldåret 2010 som topp tillsammans med Europaspelet och framför allt det avgörande målet borta mot Rangers.
– Guldet kommer jag bära med mig resten av livet. Och spelarna, ledarna och fansen. Jag kommer att sakna matcherna och stämningen, kan absolut tänka mig att komma tillbaka en dag.
Att det inte blev något riktigt "tack och hej" köper han.
– Vi var mitt i en guldstrid, det var viktigast då.
Gå till toppen