Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Halsti erbjuds MFF-kontrakt

– Det finns ett intresse från båda sidor, säger MFF:s sportchef Per Ågren.

Markus Halsti.Bild: Arkiv: Lars Brundin
– Det finns ett intresse från båda sidor. Det har våra samtal visat och det är förstås därför vi har lämnat ett kontraktsförslag som hans agent tittar på nu, säger MFF:s sportchef Per Ågren.
Höstens succéspel som innermittfältare förändrade den finske landslagsmannens situation helt. Han är användbar i flera positioner och en perfekt, lojal truppspelare.
I går träffade också Per Ågren Tokelo Ranties agent i Malmö och diskuterade att omvandla lånet till ett köp, innefattande nytt personligt kontrakt för sydafrikanen.
– Det var mycket positiva diskussioner, men jag tror det dröjer någon vecka innan det förhoppningsvis kan vara klart. Agenten ska prata med "Tiki" och for vidare ut i Europa på andra uppdrag.
MFF tränar vidare fram till 23 november och A-truppen blir då utökad med åtta juniorer från egna led.
– Vi har förstås bra koll på dem innan, men det är ändå en annan sak att se dem i A-lagets träningsmiljö, säger Per Ågren.
De åtta är: Pa Konate, Alexander Blomqvist, Pawel Cibicki, Piotr Johansson, Marcus Haglind Sangré, Erik Pärsson, Egzon Sekiraca och Petar Petrovic.
Parallellt pågår internt arbetet med hur den sportsliga ledningen ska se ut och vad ekonomin tillåter.
– Men nu gäller "radiotystnad", säger MFF:s vd Per Nilsson. Vi kan inte hindra spekulationer eller att saker läcker ut, men vi säger inte mer i den frågan förrän vi har arbetat klart med den.
Anfallstränaren Jörgen Pettersson har ett okej att i väntan på det se över andra möjligheter. Han har varit i samtal med Landskrona Bois.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen