Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks kan byta hemmaplan

Avtalet mellan Malmö Redhawks och Malmö arena är ettårigt och går ut till våren. I bakfickan har klubben Isstadion.

– Vi har inget arenaavtal för nästa säsong och nu finns det ett alternativ. Det är klart som sjutton att Malmö Redhawks vill spela i Malmö arena, men vi måste hitta en ekonomisk nivå som passar oss, säger Patrik Sylvegård, vd och sportchef i Redhawks, och fortsätter:
– Före jul måste vi diskutera med Arenan hur vi ska ha det och få en klar bild av läget.
Redhawks har ett publiksnitt på 5 634 sålda biljetter. I Isstadion hade det inneburit utsålt. Hallen hade emellertid inte klarat publiktopparna, som när Leksand kommer till Arenan.
Isstadion renoveras den här säsongen, men ansiktslyftningen inför JVM i årsskiftet 2013/14 är klar till nästa säsongsstart. Samtidigt försvinner en del av sponsorutrymmena.
–  Det kanske kostar mer att spela i Isstadion med tanke på att vi möjligen hade förlorat intäkter. Att många sponsorer hade hoppat av. Men som vd måste jag titta på alternativ, säger Patrik Sylvegård.
Hyran för att spela i kommunägda Isstadion är högre för ett hockeybolag som Redhawks än för en ideell förening.
Redhawks grundhyra för Arenan är sex miljoner kronor per säsong, men det är som sagt en grundhyra.
Arenaägaren Percy Nilsson anser att nuvarande avtal är ”acceptabelt”.
– Eftersom jag har ett oerhört intresse för hockey tittar jag inte riktigt affärsmässigt på det. Men ingen annan kan ha en sådan stor arena för de pengarna någon annanstans i Sverige. säger Percy Nilsson.
Gå till toppen