Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svår att skaka av sig

Förväntningarna på Mikael Marcimains långfilmsdebut efter de utmärkta tv-serierna "Lasermannen" och "Upp till kamp" är högt ställda. På ett undantag när infrias de.

Genre: Drama.
Med snabba växlingar mellan värme och isande kyla håller bordellmamman Dagmar Glans (Pernilla August) Iris (Sofia Karemyr) och de andra flickorna i ständig rädsla.Foto: Jukka Male/Nordisk FilmBild: Jukka Male/Nordisk Film
Tidsbilden i historien om bordellmamman Dagmar Glans call girl-kedja, det vill säga mitten på 1970-talet, är minutiöst återskapad. Det gäller inte bara de rumsliga interiörerna, kostymerna med utsvängda byxben, tjejernas långa hårlockar, männens polisonger och Abba på tv utan också känslan av skenbar oskuld och frihet medan någonting djupt oroväckande mycket väl kan dölja sig under ytan. Den sexuella frigörelsen från slutet av 1960-talet var inte lika fräsch när det till exempel seriöst började diskuteras att avkriminalisera incest.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen