Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Lunds BK missar superettan

Lunds BK missade chansen att ta sig till superettan.

Närkamp mellan Adam Svensson, Lund, och Sebastian Göransson, Värnamo.Bild: Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Stolt över prestationen, besviken på klubben. Så summerar Lunds BK:s målvakt Otto Martler säsongen efter det misslyckade kvalet till superettan.
– Vi har varit väldigt besvikna på klubben på många plan, men har gjort det fantastiskt bra som har kommit så här långt trots alla motgångar, säger han.
Lunds BK var aldrig nära superettan efter förlusten i den första matchen, 0–2, hemma på Klostergården.
Värnamo var en storlek större och när man spräckte nollan redan efter en kvart på den blöta och tunga Finnvedsvallen genom Muhammad Abdulrahman kändes platsen i superettan väldigt långt bort.
– Vi var inte riktigt nära. Det kan man inte påstå, så vi föll inte på mållinjen, konstaterade Otto Martler, som var Lunds BK:s bästa spelare.
Värnamo hann även göra 2–0 före paus och det dröjde ända tills den 77:e minuten innan Salif Camara–Jönsson reducerade till 2–1 och spräckte kvalnollan.
Det bjöds på underhållande fotboll i andra halvlek då Lund var tvungen att jaga mål samtidigt som Värnamo hade fyra upp och kunde spela ut totalt.
Värnamotränaren Jörgen Petersson (tidigare i LDB FC Malmö) fick se en handfull riktigt fina målchanser gå upp i rök. Aantingen på grund av de egna spelarnas nonchalans och lekfullhet, eller för att Otto Martler stod i vägen.
Fritiof Björkén kvitterade till 2–2 i den 85:e minuten och trots att Värnamo tidning hade börjat dela ut bragd-löpsedlar till de 1 777 i publiken blev det lite darrigt.
– När det var tio minuter kvar tänkte man att det kunde hända någonting, men det skulle mycket till, sa Martler.
Hade ni varit redo för superettan?
– Det är svårt att säga. Ska jag vara helt ärligt tror jag att laget, med ett par förstärkningar, hade varit redo, men jag tror inte klubben är det, sa han och fortsatte:
– Det är mycket runtomkring som inte har fungerat. Ekonomin är inte i topp och organisationen vid sidan om spelartruppen har inte heller fungerat.
Efter sex år i klubben går hans kontrakt ut i dagarna.
Att bo i Helsingborg, jobba i Halmstad och spela för Lund är inte helt optimalt. Dessutom är han rejält besviken på sin klubb.
– Det handlar främst om ekonomin och vi har inte blivit behandlade på ett schysst sätt, men vi har gett oss en ärlig chans och är stolta över laget.
Även tränaren Nils-Erik Persson var stolt över sitt manskap som tagit sig ända till kval trots skador på nyckelspelare och en i går febersjuk Stefan Ilic borta.
– Det har varit en turbulent säsong så därför var det bra att det har gått så bra som det har gjort. Det är en bragd att ta det steget som de har gjort, sa han.
Fotnot. Falkenberg vann i den andra kvalmatchen mot Forward med 2–1 och håller sig liksom Värnamo kvar i superettan.
Gå till toppen