Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tecken i tiden

Bambi Kramer från Rom är en av många utländska gäster som rest till seriefestivalen Alt Com, som för andra gången anordnades i Malmö i helgen.
– Du borde göra en bok, säger en förbipasserande som lockats in i mässtältet av hennes bilder.

Bambi Kramer kan skrattande visa upp sin nyutkomna, som trycktes förra veckan.
Bakom henne hänger resultatet av en sommars automatiskt tecknande, många meter bilder om ”Trude Rabbit” med länkar till ”Alice i Underlandet”.
– Jag försöker leva på det här. Jag har inte studerat konst, utan psykologi, säger hon.
I tältet minglar utställare och besökare.
– Jag råkade gå förbi. Jag kommer tillbaka när jag tagit ut lite pengar, säger Joel Högberg, som tänker köpa några nummer av den anarkistiska tidskriften Brand.
Harry Skärlund stannar till vid systrarna Batistas svenska mangabord.
– Är det här nytt eller, frågar Harry Skärlund och håller upp ett seriehäfte där prinsessor räddar prinsar.
– Det är en pilot. Den ska komma ut, säger skaparen Natalia Batista, som är gästlärare på Malmö högskola och Kvarnby folkhögskola.
Fabian Göranson driver Kolik förlag från Stockholm med Malmöbon Josefin Svenske. Han gillar synen av bokbordet:
– Bokhandeln tynar och det kan vara svårt att nå ut med böcker som ett litet förlag.
Samtidigt i Moriskan berättar Marcus Linda Lindmark hur det var för honom att komma ut som transvestit och varför han behövde ta hjälp av 23 serietecknare för att berätta:
– Jag är så dålig på att rita. Samtidigt är det häftigt – jag tror aldrig så många har samlats kring ett och samma manus.
Gå till toppen