Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Malmö FF nobbar Zlatan

Målvakten Zlatan Azinovic får inte förlängt kontrakt med Malmö FF. I stället satsar klubben på 16-årige talangen Sixten Mohlin från egna led.

– Vi har sett att det inte är bra när när vi har en tredjemålvakt som inte har något lag att spela i, säger sportchefen Per Ågren och utvecklar:
– Nu har vi ett lag till varje målvakt och alla är redo för match.
Ågren säger det inte rent ut. Men Johan Dahlin är förstås ohotad förstemålvakt, Robin Olsen får stå i U 21 i första hand och Mohlin står i U 19.
Sixten Mohlin kommer ursprungligen från Åhus, är med i U 17-landslaget och får lärlingskontrakt nu.
– Han ska träna så mycket som möjligt med A-truppen, men vi måste hantera skolan på ett bra sätt också, säger Per Ågren.
Han är noga med att poängtera att MFF befinner sig i en annan situation i dag, än när man lånade in Victor Noring från TFF under våren och när Zlatan Azinovic hämtades på ett korttidskontrakt från TFF.
– Då hade Robin Olsen precis kommit till oss och vi visste inte riktigt var han stod och behövde en backup. Nu vet vi att Robin utvecklats enormt under det här året och att han kan gå in för Johan om och när det behövs.
Robin Olsen gjorde allsvensk debut mot Syrianska. Dessutom gjorde han kanske årets bästa målvaktsinsats på Swedbank stadion när MFF vann U 21-titeln mot Mjällby.
Till följd av satsningen på den här modellen med målvakter som får tillfälle till matcher, kommer 19-åringen Simon Forsén inte att erbjudas nytt kontrakt.
Forsén fyller 20 år nästa år och kan inte längre spela i ungdomslagen.
Gå till toppen