Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Provspelare från Ghana

I helgen gjorde han det avgörande målet för sitt Heart of Lions FC hemma i Ghana. I dag ska 17-årige Benjamin Fadi landa i Malmö för att visa upp sig i MFF.

– Det här är en kontakt sedan i somras, då vår chefsscout Vito Stavljanin såg honom. Vi bestämde att bjuda in honom, men efter allsvenskan, säger MFF:s sportchef Per Ågren.
– Han var en av de bästa jag såg där nere. Han är 182 cm lång, har bra teknik, men är också snabb för sin storlek. Och gör mycket mål, säger Vito Stavljanin.
Som alltid är försiktig i sina omdömen.
– Det är en sak att titta där, en helt annan i vår miljö. Men han spelar redan i deras U 20-landslag och är lite av samma typ som Mohammed Bangura i AIK, även om det inte går att jämföra dem som spelare i dag.
– Benjamin fyller 18 år i början av nästa år (mars) och det här är ett provspel för att utvärdera något som kan vara något på sikt. En del av vår långsiktiga strategi, poängterar, Vito Stavljanin.
Enligt Stavljanin kan Fadi ändå inte enligt gällande regler värvas förrän han fyllt 18 år.
– Han är fysiskt stark för sin ålder, säger chefsscouten. Det är imponerande att vid 17 år spela i deras Premier League och han gjorde det avgörande målet senast.
MFF hade hoppats att ha honom på plats redan till måndagsträningen. Nu är planen att han ska landa i dag och vara med från torsdag och hela nästa vecka.
På plats i går var däremot isländske yttermittfältaren Emil Atlason.
– Han smälte in bra i gruppen, men det är alltid svårt att säga något efter en träning, säger Per Ågren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen