Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Dags för allvaret, Jimmie

”Håll inte på och jävlas med svenskarna”, sa sverigedemokraten Erik Almqvist till komikern Soran Ismail en sen sommarnatt 2010. Almqvist spottade ur sig rasistiska tillmälen och kallade Ismail för en ”liten fitta”.
Bild: Foto: Peter Frennesson
Erik Almqvist, fram till igår ekonomisk-politisk talesperson för ett växande parti, kallade också en tjej som blandade sig i för ”hora”. Runtomkring honom stod två flinande sverigedemokrater. ”Ey, med vår politik blir det inte fler såna”, sa riksdagsledamoten och islamofoben Kent Ekeroth som filmade alltihop – det är hans videoklipp som läckte ut i Expressen igår.
Jimmie Åkesson har nu tagit sin hand från Almqvist som ett bevis på partiets nolltolerans för rasism. Men rasismen är ju själva kärnan i SD-politiken, det bevisas av alla smaklösa uttalanden bland partiets representanter (se sajten www.interasistmen.se).
Om Åkesson nu verkligen menar allvar borde han gå ut och be landets invandrare om ursäkt för Almqvists uttalanden. Det kommer partiledaren inte att göra, eftersom han och hans kamrater helt enkelt tycker illa om oss. Med eller utan Almqvist fortsätter det verbala rasistiska våldet.
Läs alla artiklar om: SD-krisen
Gå till toppen