Sverige

”Du har inget här att göra. Det är mitt land.”

”Blatte lover” och ”skit i den här lilla horan” säger Erik Almqvist (SD) medan partikollegan Kent Ekeroth filmar med sin mobil.

Erik Almqvist (SD) påstår att Soran Ismail jävlas med svenskarna i partikamraten Kent Ekeroths film som Expressen har publicerat på webben.
Kungsgatan, Stockholm, den 3 juni 2010. Sverigedemokraterna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling hamnar i dispyt med komikern Soran Ismail.
Här följer ett utdrag ur filmen som Expressen publicerade.
Erik Almqvist: – Säg ingenting om din svenskfientliga polare. För ni kommer att få problem i framtiden. Håll inte på och jävlas. Håll inte på och jävlas med svenskarna.
Soran Ismail: – Jag jävlas inte. Ta det lugnt, det är liksom så här, jag står bara och argumenterar. Det är ni som …
Erik Almqvist: – Ja, men du argumenterar som en liten fitta.
Erik Almqvist en stund senare: – I mitt syfte så beter du dig som en babbe [blatte] just nu och du har inget här att göra. Men det är mitt land.
De tre Sverigedemokraterna hamnar i bråk med en berusad ung man som försöker ta Kent Ekeroths mobiltelefon.
Christian Westling ropar att mannen ska backa och pressar honom bakåt trots att han backar. Erik Almqvist ser ut att måtta en spark mot honom och Christian Westling uppmanar honom att ”prata svenska för fan”.
En 21-årig kvinna frågar varför de inte sköter det man mot man, istället för tre mot en.
Kvinnan: – Insåg inte ni själva vad ni höll på att göra? Han backade!
Kent Ekeroth: – Han tog ju min mobiltelefon så fort jag tog upp den.
Kvinnan: – Asså ni. Okej, jag kan säga så här: då uppfattade vi totalt  …
Efter ett kort, knappt hörbart, replikskifte säger Erik Almqvist: – Men skit i den här lilla horan, skit i henne nu. Kom så går vi.
De tre Sverigedemokraterna går sedan fram till den berusade mannen igen och grälar. Erik Almqvist kallar honom bland annat för ”blatte lover”, blatteälskare.
När de lämnat platsen säger Erik Almqvist till partikamraterna:
– Det är så roligt att göra så där bara för att jävlas. Håll med om att det är kul att säga såna saker bara för att jävlas.
– Det är inte så att man bryr sig egentligen.
Ingen säger emot.
Läs alla artiklar om: SD-krisen
Gå till toppen