Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MKB vill bygga i Västra hamnen

MKB och Midroc gör en gemensam satsning på Västra hamnen. Företagen söker bygglov för ett hus med 190 lägenheter mitt emot Maxi.

Midroc har haft tomten och planerna länge. Nu är det klart att MKB köper huset och hyr ut lägenheterna. Det blir ett hus med stor innegård, ritat av det danska arkitektkontoret Juul och Frost.
Samtidigt lämnar det kommunala bostadsbolaget ifrån sig en tomt mellan Intensiahuset och Kockum fritid, där Midroc tänker bygga ett sex våningar högt kontor.
Det är en stor satsning för MKB, som också håller på att bygga närmare hundra lägenheter intill Emporia i Hyllie. Bolagets vd Sonny Modig säger att det inte är samma efterfrågan på nya lägenheter som på lägenheter i det äldre beståndet.
– Men för att få något ledigt måste vi bygga nytt.
MKB-huset, som har arbetsnamnet Sjömannen, är ett av flera som nu tycks komma igång efter många års planering. Också Peab är redo att börja bygga intill Entré vid norra infarten från motorvägen.
Hittills i år har tusen bostäder börjat byggas i Malmö.
– Det är mer än vad vi väntat med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut, säger Annika Reischman som är samhällsplanerare på Malmö kommun.
Det mesta är hyresrätter, som det fortfarande lär finnas stor efterfrågan på.
Gå till toppen