Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Daniel Sandström slutar

Sydsvenskans chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Sandström väljer att lämna sina uppdrag. Positionen tas över av Lars Dahmén.

Snart fem år på en så krävande post är länge nog, motiverar Sandström.
– Att vara chefredaktör är ett fantastiskt uppdrag, men också krävande. Ansvaret finns där dygnet runt, man måste sköta uppdraget med maximalt engagemang. Då kan man inte heller sitta för länge.
Sandström hittar fler skäl till att just årsskiftet 2012-2013 är rätt läge att kliva av.
– Nu har vi lanserat en rosad omgörning av tidningen och sanerat ekonomin, då är det ett bra läge för någon annan att ta över. Jag har varit på Sydsvenskan i elva år och är inne på mitt femte år som chefredaktör, det är dags.
Tidningens styrelseordförande Gunilla Herlitz bekräftar att Daniel Sandström väljer att lämna posten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Sydsvenskan.
– Jag respekterar Daniels beslut, även om jag tycker att det känns tråkigt. Daniel är en mycket engagerad publicist. Med ett brinnande journalistiskt intresse har han stärkt Sydsvenskans ställning, säger Sydsvenskans styrelseordförande Gunilla Herlitz.
Planen för hur Daniel Sandström ska ersättas läggs fram på styrelsemötet den 21 november. Men redan nu bekräftar Gunilla Herlitz att tidningen enligt förslaget kommer att ledas på ett nytt sätt, med Lars Dahmén som ansvarig för både redaktion och annonsavdelning i rollen som publisher.
– Jag är övertygad om att Lars Dahmén, tillsammans med alla på tidningen, kommer fortsätta att utveckla Sydsvenskan och slå vakt om tidningens starka position, säger Herlitz.
Daniel Sandström ska arbeta kvar på tidningen till efter årsskiftet. Vad han tar sig för efter det är en öppen fråga.
– Det får vi se. Jag har haft fullt fokus på att avsluta det här uppdraget på ett bra sätt, och av förklarliga skäl har jag inte varit så öppen utåt med att jag ämnar sluta. Men jag kommer förstås att söka efter en uppgift där jag kan ta tillvara allt jag har lärt mig under mina elva år på Sydsvenskan.
Gå till toppen