Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andersson assisterar på heltid

Karriären är över. En ny tar vid. Daniel Andersson blir assisterande MFF-tränare på heltid.

Daniel Andersson - sida vid sida med Rikard Norling. Snart tar även han på sig kostymen.Bild: Arkivfoto: Peter Frennesson
– Nu är det definitivt slut. Jag trodde inte det skulle kännas, men det gör det. Jag har ändå spelat fotboll hela livet, säger Daniel Andersson, 35 år.
Under säsongen har han varit spelande andretränare. Nu ska han renodla tränarrollen. Daniel Andersson och Malmö FF är muntligt överens om ett tvåårigt avtal.
– Jag har satt med ett spelarkontrakt för nästa säsong, men hade fått signaler om att MFF ville satsa på mig som tränare.
Vad kommer du att trycka på som tränare?
– Vi bygger vidare. Redan under säsongen jobbade jag mycket med försvarsspelet och försökte hitta en stabilitet. Det ska jag jobba vidare med. Eftersom Jörgen (Pettersson) försvinner får jag även sätta tänderna i anfallsspelet. Det ska bli roligt, jag lärde mig mycket av Jörgen, säger Daniel Andersson.
Nästa år får ni en ännu yngre trupp ...
– Det är spännande. De vill utvecklas och är målinriktade. Jag tycker att det är ett roligt för MFF:s del, som har en fantastisk ungdomsverksamhet, att man kan lyfta upp spelare i A-truppen. Det vill man se en kontinuitet i.
Med ett sådant kort avstånd från spelarkarriären till tränarrollen, hur behåller du distansen till spelarna?
– Jag har tagit distans redan i år. Nu slutar Ulrich Vinzents som var min närmaste vän i laget. De yngre som kommer upp har jag ingen personlig relation till. Man ska inte vara för känslomässigt engagerad, utan vara så objektiv som möjligt. I dag är det killar som är födda 1995 på våra träningar, jag debuterade i MFF 1994.
Vilka är dina största minnen som spelare?
– SM-gulden med Malmö FF, jag gjorde fyra mästerskap med landslaget och jag hade några härliga matcher nere i Italien.
Gå till toppen