Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Engqvist ny tränare i Lunds BK

Det blev som väntat MFF-lagledaren Leif Engqvist som presenterades som ny tränare i Lunds BK.

Bild: Mobilfoto: Richard Åkesson
– Det ska bli jättekul. Jag har gått den högsta tränarutbildningen och nu blir det första gången jag får jobba ute på planen, säger Leif Engqvist.
Han spelade själv i klubben två säsonger, 1984 och 1985. Sedan fortsatte den aktiva karriären i Malmö FF och Trelleborgs FF och i landslaget.
På senare år har han ingått i MFF ledarorganisation, bland annat som assisterande tränare till Roland Nilsson 2010. Nu tar han hand om en division I-klubb med stora ekonomiska svårigheter och helt andra resurser.
– Det ska bli spännande att jobba med ungdomarna i Krubban, säger Engqvist.
I fredags sa klubben upp samarbetet med Nils-Erik "Bagarn" Persson som varit heltidsanställd. Även biträdande tränaren Ola Severin försvinner. I övrigt är A-lagsorganisationen intakt.
Kontraktet som så kallad fritidstränare löper över två år. Leif Engqvist kommer att ha annat jobb vid sidan om fotbollen, vilket gör tränarlösningen mindre kostsam för Lunds BK.
– Jag har två dagar kvar i MFF och håller på att leta mig fram. Jag vet inte riktigt vad det blir, har exempelvis jobbat med försäkringar i 15 år.
Alexander Vikner kompletterar på tränarsidan. Han har tidigare haft hand om juniorlaget i klubben.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen