Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Engqvist ny tränare i Lunds BK

Det blev som väntat MFF-lagledaren Leif Engqvist som presenterades som ny tränare i Lunds BK.

Bild: Mobilfoto: Richard Åkesson
– Det ska bli jättekul. Jag har gått den högsta tränarutbildningen och nu blir det första gången jag får jobba ute på planen, säger Leif Engqvist.
Han spelade själv i klubben två säsonger, 1984 och 1985. Sedan fortsatte den aktiva karriären i Malmö FF och Trelleborgs FF och i landslaget.
På senare år har han ingått i MFF ledarorganisation, bland annat som assisterande tränare till Roland Nilsson 2010. Nu tar han hand om en division I-klubb med stora ekonomiska svårigheter och helt andra resurser.
– Det ska bli spännande att jobba med ungdomarna i Krubban, säger Engqvist.
I fredags sa klubben upp samarbetet med Nils-Erik "Bagarn" Persson som varit heltidsanställd. Även biträdande tränaren Ola Severin försvinner. I övrigt är A-lagsorganisationen intakt.
Kontraktet som så kallad fritidstränare löper över två år. Leif Engqvist kommer att ha annat jobb vid sidan om fotbollen, vilket gör tränarlösningen mindre kostsam för Lunds BK.
– Jag har två dagar kvar i MFF och håller på att leta mig fram. Jag vet inte riktigt vad det blir, har exempelvis jobbat med försäkringar i 15 år.
Alexander Vikner kompletterar på tränarsidan. Han har tidigare haft hand om juniorlaget i klubben.
Gå till toppen