Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Samlad konst i Stadshallen

Glas och silver.
Akvareller, olja, stickat och skulpturer.

Foajén på plan två i Stadshuset i Lund kommer att vara fylld under tre dagar med konst från Lundacraft. Totalt ställer 16 av föreningens medlemmar ut.
Spektrat av konsten är ungefär lika stort som medlemmarnas hemvist: Staffanstorp, Eslöv, Hjärup, Åkarp, Genarp, Södra Sandby, Abbekås, Sankt Olof, Strömsnäsbruk och Ven. Och så så förstås Lund.
– Lundacraft startade i Lund 2009. Detta är den fjärde utställningen av föreningen som har … jag tror 35 eller 36 medlemmar. Knappt hälften av dem är Lundabaserade, de andra finns i omgivningen, säger föreningens ordförande, Ingrid Bisgaard.
Sedan starten har Lundacraft ställt ut två gånger om året, alltid i Stadshallen. Att man på detta viset fortsätter att gå samman i en gemensam utställning beror, menar Ingrid Bisgaard, på att en hel flock konstnärer lockar en betydligt större publik än en ensam, exempelvis målare, som visar sin produktion.
– Dessutom inspireras vi alla konstnärer av att se varandras konst. Så det finns flera fördelar med att vi samlas på detta viset i en gemensam utställning, säger hon.
Höstutställning 2012 pågår fredag, lördag och söndag. Samtliga konstnärer kommer att finnas på plats under de tre dagarna.
Gå till toppen