Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SD betalar utskick av antimuslimsk tidning

I månadsskiftet skickas tidningen Dispatch International, med koppling till antimuslimska Tryckfrihetssällskapet, till sextusen SD-medlemmar. Portot står partiet för.

Det var vid en debatt på Publicistklubben Syd i måndags som Tryckfrihetssällskapets ordförande Ingrid Carlqvist berättade att den öppet antimuslimska organisationen nu inlett ett samarbete med Sverigedemokraterna.
Partiet bekostar distributionen av den nystartade antimuslimska tidningen Dispatch International, med nära koppling till Tryckfrihetssällskapet, till sina medlemmar i samband med ett utskick av partitidningen SD-kuriren i månadsskiftet.
– Det är en tidning som har en viktig roll i dagens samhällsdebatt. Och det finns många kopplingar mellan oss och Tryckfrihetssällskapet, både personliga och ideologiska. Vi skickar ut tidningen som ett medskick, så det handlar inte om särskilt stora kostnader, berättar Richard Jomshof, riksdagsledamot och ansvarig utgivare för SD-kuriren.
Enligt Jomshof "granskades Dispatch noga" innan beslutet fattades "för att se att inget som står i den står i bjärt kontrast mot våra egna åsikter".
– I grund och botten lyfter de fram viktiga saker som inte kommer fram i andra tidningar.
På Dispatch Internationals hemsida trängs budskap som "Kristallnatt utan judar – Manifestationerna /–/ har blivit en tummelplats för bögar, lesbiska, muslimer och vänsteraktivister" och "Danskarna flyr ghettona – "Danskfria" områden breder ut sig i storstäderna, medan våldsmän utan motstånd driver igenom sina egna lagar".
I en artikel hävdar en islamexpert att böneutrop inte bara kallar till bön, utan också kan tolkas som hot.
Richard Jomshof anser inte att tidningens budskap går emot hans partis nyligen proklamerade nolltolerans mot rasism och extremism.
– Tidningen kan knappast anses rasistisk. Alla muslimer tillhör ju inte samma ras.
Tvärtom är tidningens fokus väl i linje med partiets ideologi, anser han.
– Vi Sverigedemokrater tar avstånd från alla totalitära ideologier. Och man måste vara blind för att inte se att islamism är en totalitär, antidemokratisk ideologi. I slutänden är det ju också så att utan islam, ingen islamism.
I samband med utskicket får SD-medlemmarna ett följebrev där SD-kurirens chefredaktör Tommy Hansson förklarar att partiet inte håller med om allt som står att läsa i Dispatch International.
Gå till toppen