Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Större än hockeylivet

Ibland blir man lite varm om hjärtat. En smula rörd. Ibland är hockey något mer än stolpskott, backchecking och domargnäll.
Ibland blir hockey oändligt mycket större än så.
Det damp ner ett mejl från Marie Lindqvist, som arbetar som aktivitetspedagog i Lunds kommun med funktionshindrade personer i vuxen ålder, där intresset för Malmö Redhawks är stort.
Marie Lindqvist med kollegor tyckte att intresset skulle uppmuntras.
Hon mejlade Patrik Sylvegård. Och fick det här svaret:
”Självklart är ni välkomna, jättekul att ni gör sådana saker. Bestäm en träning ni vill komma till så tar vi emot er.”
Så här skriver Marie Lindqvist:
”Jag har jobbat med detta i 20 år och aldrig blivit mottagen på detta vis, inte heller någon jag känner i denna bransch har varit med om något liknande. När vi kommer dit tar Patrik Sylvegård, Tomas Kollar och Johan Björk emot oss vid dörren med MIF–halsdukar till alla, vi blir omhändertagna av dem och de visar in oss i Arenan som håller på att tömmas från konsert med Lionel Richie. Det är ganska magiskt att stå där nere på ”isen”. Sedan bär det av vidare in i omklädningsrummet så vi får hälsa på alla spelarna som snart ska ut på isen och träna. Spelare, tränare och alla andra runt laget kommer fram och hälsar på oss, våra killar är i trans!!!”//
Souvenirer som klubbor och puckar delades ut. Rundtur i Arenan. Lunch i Percys restaurang, Percy Nilsson kom och hälsade på sällskapet. Inte nog med det. Ännu en överraskning väntade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen