Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Tre lärlingar klara i MFF

Fyra av ungdomarna som tränat med MFF de senaste veckorna är erbjudna lärlingskontrakt. Tre av dem har redan tackat ja.

Pawel Cibicki, Alexander Blomqvist och Pa Konate har alla skrivit på lärlingskontrakt och kommer att träna med A-truppen nästa år.
– Alex är en innerback i linje med Filip Helander, fast högerfotad. Urtypen av en traditionell, brytsäker och stabil mittback, säger MFF-tränaren Rikard Norling och fortsätter:
– Pa Konate är en vänsterback som kommer att vara med i truppen och få träningstid. Vi ska heller inte glömma att vi har Tobias Malm på den positionen. Han har mognat mycket under året med TFF och med honom vill vi hitta en liknande lösning nästa år så att han får mycket speltid på hög nivå.
Vad gäller Pawel Cibicki, har han tillsammans med Piotr Johansson och Petar Petrovic blivit kända bland fansen som mittfältets tre "P".
– Alla är skapade av MFF-guden och det är väl bara han som vet vem som drar högsta strået till slut. Pawel har sitt lärlingskontrakt nu, Petar är också erbjuden ett, medan vi avvaktar lite med Piotr, säger Rikard Norling.
Cibicki, Blomqvist och Konate har alla samma agent, Patrick Mörk, vilket då möjligen kan ses som ett samband att de redan tackat ja. Petar Petrovic har gamle målvakten Milan Simeunovic som agent.
– Alla ungdomarna har varit intressanta som vi haft här under de här veckorna. Vi försöker även att hitta en bra lösning med Erik Pärsson och vi får se vad den mynnar ut i.
Förmodligen vill MFF placera honom i en annan klubb där han kan få speltid på A-lagsnivå, utan att släppa honom helt.
Som Sydsvenskan berättat tidigare kvarstår intresset kring Benjamin Fadi från Ghana.
– Han har gjort ett bra intryck och vi tar dt vidare till en dialog med hans representant och klubb. Men här finns en ekonomisk aspekt, säger Rikard Norling.
Islänningen Emil Atlason som var här förra veckan är faktiskt inte helt avfärdad. MFF avvaktar vad som sker i övrigt.
Två andra spelare har det varit MFF-rykten kring de senaste dagarna.
Först var det Jonathan Ring från Värnamo.
– Vi har tait några första kontakter med honom, men avvaktar tills vidare, säger Norling.
Enligt Expressen och Dagbladet iskulle GIF Sundsvalls Emil Forsberg vara i stort sett klar för MFF.
– Så är inte fallet, säger Rikard Norling. Men ingen rök utan eld. Det är en av de spelare vi tittar på. Men man ska komma ihåg att det händer en massa saker kring spelare som det inte står om i pressen också...

Gå till toppen