Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmö vill anordna friidrotts-EM

MAI och Region Skåne vill ha junior-EM till Malmö 2015.
– Vi ser det som en stor möjlighet, säger MAI-ordföranden Tomas Strandberg.

Det börjar hända saker kring Malmö stadion och en ny MAI-gala är på gång 2014. Nu har Event in Skåne intresserat sig för att försöka få ett internationellt friidrottsevenemang till Malmö också.
Senior project manager Henrik Gidlund har kontaktat klubben.
– Det är riktigt att vi har testat av intresset. Vi söker hela tiden stora evenemang till regionen, säger Henrik Gidlund.
Han ingick i arrangörsstaben i samband med handbolls-VM 2011. Den senaste framgångsrika idrottsansökan från Event in Skåne var dam-EM i handboll 2016.
Det finns två juniormästerskap ledigt i den internationella kalendern 2015. JEM för 19-åringar och JEM för 22-åringar. Båda tävlingarna avgörs i juli månad.
Det är svenska friidrottsförbundet som svarar för ansökningen och på det europeiska förbundet, EAA, bekräftar man att Sverige vill ha framtida juniormästerskap.
– Vi har en konkret förfrågan från Sverige när det gäller de yngre juniorerna och för år 2017 finns från svenskt håll intresse för båda tävlingarna, säger James Mulligan, en av de evenemangsansvariga på EAA.
Var tävlingarna slutligen kommer att hamna avgörs vid EAA:s kongress i Berlin i maj nästa år.
– Sverige har ett bra rykte om sig som arrangör, säger James Mulligan.
Finska Tammerfors, 19-åringar, och italienska Rieti, 22-åringar, ska arrangera mästerskapen nästa år.
– Att vara värd för mästerskapet för 19-åringar 2015 är väl det som närmast är aktuellt för Sverige med tanke på att Finland arrangerar nästa år. Och det passar oss väl i MAI. Vi har en synnerligen lovande årgång 16-åringar som är perfekt inne i ålder för ett hemmamästerskap, säger Tomas Strandberg.
MAI kommer att diskutera vidare med Fritid Malmö och inte minst svenska förbundet om intresset.
Fast det är bråttom. Eskilstuna är före i budgivningen.
– De har redan ett färdigt bud inne och EAA ska granska arenan. Det är inte samma tuffa krav som när det gäller seniormästerskap, säger Fredrik Trahn, kommunikationschef på Svenska Friidrottsförbundet.
Gå till toppen