Malmö

Förödelse efter Facebookfest

Ett hundratal personer misstänks ha brutit sig in och festat i Migrationsverkets lager under natten.

– Festen verkar ha gått ut på att förstöra. Här är sönderslaget för massor av pengar, sa inre befäl vid Malmöpolisen, Mats Attin, på lördagen.
Hur många personer som var på plast under natten är inte klart. Polisens uppskattning är ett hundratal. Enligt tips till Sydsvenskan var det betydligt fler än så. Vid 20-tiden på fredagskvällen kom information till de 1200 som anmält sig på Facebook om var festlokalen fanns, för att festen inte skulle kunna stoppas.
En snöröjare kontaktade polisens larmcentral tidigt på lördagsmorgonen. Mängden av människor på platsen gjorde det omöjligt att röja snön vid lagerlokalen. Vid 13-tiden slog fastighetsägare och Migrationsverket larm om förstörelse och olaga intrång och en polispatrull skickades till platsen.
Medan polis var där dök flera personer upp som glömt sina jackor i lokalerna under festen. De berättade att de blivit inbjudna genom ett event på Facebook. Polisen vet ännu inte vem som ligger bakom eventet eller vem som brutit upp dörrarna till lokalen.
– Det är trevligt att folk träffas spontant, men inte på det här sättet, säger Mats Attin.
Polisens bilder visar nerklottrade väggar, sönderslagna handfat, välta möbler och drivor av ölburkar och vinflaskor längs väggarna. Men enligt flera personer som kontaktat Sydsvenskan såg lokalerna ut såhär redan långt innan nattens fest. Polisen betraktar arrangemanget som en svartklubb. Man söker nu de ansvariga bakom Facebookfesten.
Migrationsverket har ännu inga uppgifter om hur mycket som förstörts.
– Vi använder lokalen för att förvara gamla möbler som inte används. Men det är fler än vi som har lager i lokalerna, säger Bodil Sundén, pressansvarig på Migrationsverket.

Vet du mer om händelsen

Vet du mer kan du kontakta oss på 040-281234 mejla 71234@sydsvenskan.se
Gå till toppen