Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Närpolis mot hatbrotten

Hakkors på dörrarna tre nätter i rad, sopor kastade på ytterdörren och ett inbrott där flera judiska föremål stals. Två kvinnor på Rosengård har anmält att de i helgen har utsatts för upprepade antisemitiska hatbrott.

”Vi ser mycket allvarligt på detta inte minst eftersom det finns stor risk att brottsligheten mot de drabbade fortsätter. Därför ska vi inte bara utreda själva brottet utan också arbeta förebyggande genom att närpolisen ska röra sig i området”, säger Malmöpolisens hatbrottssamordnare Thomas Bull. Samtliga hakkors som fanns på plats var målade moturs, medan det nazistiska hakkorset är vridet medurs.Bild: Claes F rstenberg
I tio respektive tolv år har de två väninnorna bott i Rosengårdsdelen Törnrosen. De säger att de har vant sig vid att få ”judehora”, ”judesvin” och andra glåpord kastade efter sig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen