Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

SD-politiker medger lögn

SD-politikern Sven Holst erkänner att det var han som skrev de rasistiska kommentarerna på Facebook och på den invandrarfientliga sajten Avpixlat. På torsdagen lämnade han Sverigedemokraterna.

Sven HolstBild: Arkiv: Sydsvenskan
Igår berättade Sydsvenskan om Svedalapolitikern Sven Holsts rasistiska uttalanden på nätet. Han förnekade då att det var han som hade skrivit inläggen. Han hävdade att någon hackat hade hans konton och kommenterat i hans namn.
Nu ändrar han sin berättelse.
– Det var jag som skrev inläggen. Jag har ingen att skylla på. Jag har ingen ursäkt. Är man så dum så att man skriver på de där sajterna så får man skylla sig själv, säger Sven Holst.
"Det ligger i blodet hos vissa folkslag, döda och inge respekt".
"Vad i helvete gör araber i VÅRT LAND?".
"Ännu en brottsbenägen parasit med arabiskt blod!"
Kommentarerna är publicerade på Facebook och Avpixlat under samma period som Sven Holst har varit ersättare i Svedalas kommunfullmäktige och i överförmyndarnämnden. Han är dessutom kassör i den lokala partistyrelsen.
– Jag går ur partiet, nu. Det ska inte behövas efterforskas om det är jag eller någon annan som skrivit inläggen och som Kinnunen [Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas pressansvarig] sa att det kan ta ett par månader, det behövs inte, säger Sven Holst.
Han säger att han är ångerfull och att han har skrivit de flesta kommentarerna efter att ha druckit en whiskey eller två.
– Så sitter man och läser på det jävla Avpixlat. Man retar upp sig. Man är hetsad. Då är det lätt att man skriver en kommentar.
Nu är det slutkommenterat för Sven Holst.
– Jag kommer aldrig mer skriva några kommentarer på nätet, varken på Facebook eller på Avpixlat. Jag har inte velat vara en politiker. Det har jag aldrig velat så det är inte svårt att lämna partiet. Men mina åsikter står kvar och ska jag vara ärlig så finns inlägg som jag inte känner igen, säger Sven Holst.
Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas pressansvarig, bekräftar att Sven Holst har lämnat partiet.
Gå till toppen