Annons

Annons

Skräpbuffé blev smaksuccé

Lund

Skräpmat fick en ny betydelse när miljöstudenter igår bjöd på lunch lagad på varor som matbutiker egentligen skulle ha kastat.– Fantastiskt gott, blir lunchgästen Linnéa Roddars betyg.

En doft av curry och kokosmjölk ligger över Botan vid lunchtid och kön ringlar lång fram till partytältet där buffén dukats fram. Gratislunch lockar uppenbarligen många studenter, även om råvarorna idag lika gärna kunde ha varit sopor. Sju studenter som läser miljö och hållbar utveckling ligger bakom projektet ”Don’t waste the taste”. Som en del i en kurs har de planerat lunchen som också är startskottet för ett nyhetsbrev och en hemsida med samma namn.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy