Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pågatåg har ställts in

Skånetrafiken har ställt in pågatågen mellan Helsingborg och Ängelholm.

Från och med klockan 12 ställdes pågatågen mellan Helsingborg C och Ängelholms station in. Skånetrafiken hänvisar istället till Öresundstågen som gör extra uppehåll på ett antal stationer.
– Det här beslutet har vi fattat efter samtal med Trafikverket som ansvarar för att hålla rälsen åkbar. Vi vill säkra vår trafik så gott det går, säger Göran Lundblad på Skånetrafikens pressjour.
Han hoppas att den här begränsningen ska räcka och räknar även med att alla busslinjer ska köra.
– Men vi håller stenkoll på vädret och tar det här halvtimme för halvtimme. Allt beror ju på hur vädret utvecklas och hur väl Trafikverket lyckas hålla vägarna farbara och järnvägarna rena.
Göran Lundblad tycker också att folk som kan ska hålla sig inne men anser att kollektivtrafiken är betydligt säkrare än egen bil. Den som ska åka tåg eller buss bör dock räkna med längre restid än normalt.
Under dagen har tågtrafiken dragits med en del förseningar. Det är även strömlöst mellan Hässleholm och Karlskrona sedan lunchtid vilket gör att tågen på sträckan har fått ersättas med bussar.
- Det rör sig om ett bekymmer med en kontaktledning så där kör inte tågen, säger Göran Lundblad.
- Vi tror inte att det beror på vädret. Det är någonting som kan hända när som helst eftersom det är en kontaktledning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen