Lund

Paketresor ska fylla badet

En halv miljon besökare om året räknar kommunen med när nya Högevall öppnar. Äventyrsbadet ska marknadsföras mot bland annat skolklasser och danskar.
– Vi kommer att vara det bästa badet i Öresundsregionen, i alla fall norr om Lalandia, säger Hans-Martin Hansen, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Bild: Arkiv: Ingemar D Kristiansen
Nu närmar sig öppnandet av Högevallsbadets äventyrsdel. I mellandagarna kommer vattnet att börja fyllas på, i januari ska man testköra genom att bjuda in skolklasser och föreningar och den 8 februari öppnar badet för allmänheten.
Redan idag är de bassänger som har öppnat välfyllda: motionärer och simmare utnyttjar bassängerna på morgnarna, skolungdomar besöker badet på dagtid och föreningar har sina aktiviteter på kvällarna.
När äventyrsdelen öppnar tror kommunen att det blir många besökare helger och kvällar under vinterhalvåret – ibland kanske helt fullt.
Just nu arbetar man på att ta fram en lösning så att man ska kunna köpa biljetter på nätet i förväg så att man är garanterad en biljett.
Men under dagtid blir det svårare att fylla äventyrsbadet. Därför tänker kommunen satsa på olika marknadsföringsåtgärder, både i Skåne och på andra sidan Öresund. Utvecklingschefen Hans-Martin Hansen talar om att till exempel locka skolklasser, både från Lund och de som är på skolresor.
– Vi kommer att utveckla paket tillsammans med turistbyrån så att man kanske kör äventyrsbadet på förmiddagen och Kulturhistoriska museet på eftermiddagen. Den typen av lösningar måste vi göra för att fixa vardagarna, säger han.
En annan tanke är riktade kampanjer i Danmark när det infaller lov där under tiden som svenska skolbarn går i skolan.
Det nya badet ska, i motsats till det gamla, vara öppet året om, alltså även på sommaren.
– På sommarhalvåret har vi hela besöksnäringen, med hotellpaket och så vidare. Vi skapar ett antal upplevelsepaket tillsammans med besöksnäringen. Företagsevent är också något vi kommer att titta på.
Hans-Martin Hansen säger att det är väldigt svårt att uppskatta hur många besökare det kommer att bli om året, men kommunen räknar med omkring en halv miljon om året.
– Sedan hoppas vi givetvis på att det överträffar den siffran, säger han.
Gå till toppen