Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lanza sköt sig in i skolan

Tungt beväpnad sköt sig gärningsmannen, nu formellt identifierad som 20-årige Adam Lanza, in i skolan i Newtown – där han dödade 26 barn och vuxna. Polisen bekräftar vid en presskonferens i Newtown att Lanza tog sitt eget liv efter massakern.

Bild: Foto: AP
Den sorgtyngda staden Newtown i Connecticut inväntar ett besök från president Barack Obama. Presidenten ska möta familjer till offren för skolmassakern och tala vid minnesceremonin för dem som sköts ihjäl på Sandy Hook Elementary School i fredags.
Tungt beväpnad sköt sig 20-årige Adam Lanza in i skolan i Newtown – där han dödade 26 barn och vuxna.
Massakern – den näst värsta skolskjutningen i USA:s historia – har satt igång en laddad debatt om landets vapenlagar. Senator Dianne Feinstein, från Demokraterna, sade till NBC att hon ska lägga fram ett förslag i senaten om att förbjuda en viss typ av automatvapen. New Yorks borgmästare Michael Bloomberg och Illinois guvernör Pat Quinn har också argumenterat för hårdare lagar, medan den mäktiga vapenlobby-organisationen National Rifle Association (NRA) förespråkar motsatsen.
I helgens tal till nationen underströk president Obama att det är dags att agera för att förhindra dödsskjutningar som den i Newtown – och tidigare i år bland annat i ett shoppingcenter i Oregon, ett tempel i Wisconsin och på en bio i Colorado.
– Vi måste gemensamt handla meningsfullt för att förhindra tragedier som dessa. Oavsett var vi står politiskt, sade Obama.
En romersk-katolsk kyrka i Newtown utrymdes på söndagen efter att ha blivit bombhotad i samband med en gudstjänst, rapporterar Reuters.
Kyrkan ligger bara knappt två kilometer från Sandy Hook Elementary School och sörjande hade samlats i kyrkan, som utrymdes och omringades av polisfordon och polisens insatsstyrka.
De barn som överlevde skolmassakern på Sandy Hook Elementary School behöver inte återvända till brottsplatsen utan kommer att få nyttja en skola som står tom i grannstaden Monroe. Det meddelar Newtowns skolchef Janet Robinson.
Om bytet är temporärt eller permanent är oklart.
Alla skolor i Newtown kommer att hålla stängt under måndagen.
Gå till toppen