Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny regionchef vill ha lydiga medarbetare

En chef i Region Skåne ska lyda politiska beslut.
Enligt grundlagen får medarbetarna tala ut i medierna, men det är inte alltid etiskt rätt, tycker nye regiondirektören Jonas Rastad.
Nu ska kirurgiprofessorn ställa sin diagnos på regionen.

”Aha. Så jag har redan fått torpedstatus”, skrockar Jonas Rastad, ny regiondirektör i Skåne. Redan innan han tillträdde har han retat upp stora personalgrupper i regionen, bland annat genom att säga att medarbetarna inte bör kritisera ledningen i medierna.
Den nye regiondirektören har kommit på plats, drygt ett år efter att hans företrädare Sören Olofsson lämnade, eller snarare sparkades ut.
Jonas Rastad kallar sig själv ”idédriven”. Han försöker få saker gjorda. Det svåra är att komma på bra idéer, tycker han.
Han kommer till Skåne från jobbet som landstingsdirektör i Västerbotten, där han under drygt ett år sparade bort tio procent av vårdplatserna, beslut som mötte hård kritik.
– Det är en livserfarenhet att möta en uppretad medborgararmé. Det var sjuhundra personer som var unisont aggressiva och negativa.
I Skåne har han börjat sitt uppdrag med att reta upp stora personalgrupper. Jonas Rastad tar det med ro.
– Aha. Så jag har redan fått torpedstatus, säger han och ser road ut.
Regiondirektören har bland annat sagt att han inte tycker att vårdpersonal ska kritisera ledningen i medierna. Det står han fast vid, trots de senaste veckornas debatt i skånska medier om tystnadskulturen inom skånsk sjukvård.
– Jag tycker att man har ett professionellt ansvar att fundera på vilka budskap man skickar ut, och vad syftet är med dem. Är det egoistiskt eller altruistiskt? Är det egoistiskt tycker jag inte att man är korrekt. Sedan har man kanske lagstöd för det, men det är en annan sak. Det finns etik och så finns det lag. Jag tycker man som professionell ska fundera på det.
I första hand, säger Jonas Rastad, bör medarbetarna ta kritiken med sin chef, och om det inte hjälper gå till nästa chef, eller sjukhusledningen, regiondirektören eller politikerna. Känner någon att det inte går ”har vi en väldigt ohälsosam organisation”, anser han.
Nyligen satte regionpolitikerna igång ett internt arbete för att informera om grundlagens skydd för yttrandefrihet, meddelarskydd och förbud att efterforska källor – rättigheter som är särskilt starka i offentlig verksamhet.
– Vi ska sprida det i organisationen. Men när det kommer till faktiska situationer är det svårare, särskilt i befälslinjen. Ju högre chef man är desto högre förväntningar har man på sig att följa beslut. Jag gissar att jag har ett mycket mindre skydd än vad en undersköterska har i det fallet.
Jonas Rastad är forskaren och professorn i kirurgi som bytte karriär och blev chef inom läkemedelsindustrin, och senare sjukhuschef i Kalmar. Men han verkar fortfarande mest identifiera sig med läkarrollen.
Det nya uppdraget som regiondirektör angriper han som en doktor.
– Det är som med patienter. Jag ska försöka ställa en diagnos på organisationen, och den kan vara ganska komplex, och så får jag testa behandlingar. Lite förenklat.
I februari ska han vara klar med vilka ordinationer han vill ge Region Skåne. Planen ska han lägga fram till regionledningen, men han är inte säker på att den blir ”publik”, säger han.
En svaghet för Region Skåne som han redan anser sig ha upptäckt, under de två första veckorna på jobbet, är att medierna mest rapporterar negativt om regionen.
Det har varit många inslag i radio, tv och artiklar i tidningarna om besparingar i sjukvården.
En medicin har han satt in omedelbart. Han har gett kommunikatörer i regionens administration, sjukvården och kollektivtrafiken i uppdrag att tipsa medierna om positiva regionnyheter.
I Västerbotten arbetade han för en socialdemokratisk landstingsstyrelse.
I Skåne leds regionen av fyra borgerliga partier och Miljöpartiet.
För att kunna ställa om behöver han lära sig mer om olika värderingar, om vårdval och valfrihet, säger han.
– Jag försöker träffa folk i den sfären, privata vårdgivare, för att försöka förstå hur de resonerar.
På en punkt verkar han inte överens med sina nya uppdragsgivare. Regionpolitikerna har sagt nej till att bygga ett nytt skånskt universitetssjukhus, och istället bygga om sjukhusområdena i Malmö och Lund. Totalt handlar det om investeringar för närmare fjorton miljarder kronor.
Jonas Rastad antyder att han har en annan åsikt.
– Jag har en uppfattning, men den är inte politiskt diskuterad och dessutom är jag inte säker på att den är rätt, säger han.

Jonas Rastad

Ålder: 62 år.
Familj: Fru som är läkare på Läkemedelsverket,tre barn.
Månadslön: 160 000 kronor.
Förmåner: Årskort för flyg till Stockholm under 18 månader och tjänstebil. 14 000 kronor per månad i tjänstepension.
Tidigare uppdrag: Flera chefstjänster, och har varit vice vd på Astra Zeneca. Har varit kirurg, överläkare och mellanchef på Akademiska sjukhuset i Uppsala och är professor i kirurgi. Var sjukhuschef i Kalmar i tre år och landstingsdirektör i Västerbotten från mars i fjol.
Bor: För närvarande på hotell, men har en lägenhet på gång i Malmö. Planerar att flytta till Skåne permanent, men vill ge frun en ”ärlig chans” att fundera på hur hon vill göra.
Fritidsintressen: Fiske, jakt och hobbyrenovering.
Gå till toppen