Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Racingtalang byter klass

17-årige racingtalangen Gustav Malja flyttar fram sina positioner till nästa år.
Efter ett par framgångsrika år i tyska ”Formel Masters” – han slutade tvåa totalt 2012 – byter Malmöföraren klass till nästa år.

Gustav Malja ska köra ”Forumula Renault 2.0 Europacup” nästa säsong.Bild: Foto: Mattias Persson
Malja kommer att köra i något som heter ”Formula Renault 2.0 Europacup” och är som namnet anger en klass helt bestående av specialtillverkade Formel-bilar från det franska märket, som också äger serien.
Gustav Malja ska köra för ett team som heter Josef Kaufmann Racing, vars förare tagit hem titeln de två senaste åren.
Holländaren Robin Frijns och belgaren Stoffel Vandoorne vann 2011 respektive 2012. Teamet har sysslat med racing sedan 1982.
– Det är ett enormt tufft mästerskap som avgörs på några av Europas främsta racerbanor. Jag är övertygad att det här är helt rätt miljö för min fortsatta utveckling som förare, säger Gustav Malja.
Från att ha haft Tyskland som tävlingsbas, väntar nu hela Europa, med tävlingar i en rad länder – dock inte just Tyskland, där hans team har sin hemvisst.
– Malja har imponerat stort på oss under vintertesterna, trots sin begränsade erfarenhet och vi är övertygade om att han blir en kraft att räkna med redan som debutant, säger teamchefen Josef Kaufmann.
Nu närmast väntar försäsongstester i södra Europa med den nya årsmodellen av bilen.
Tävlingspremiären är i slutet av april och vinnaren får en prissumma motsvarande cirka 4,6 miljoner kronor.

Formula Renault 2.0 Europacup 2013

27-28/4: Motorland, Aragon, Spanien
1-2/6: Spa, Belgien
22-23/6: Moscow Raceway, Ryssland
20-21/7: Red Bull ring, Österrike
14-15/9: Hungaroring, Ungern
28-29/9: P. Ricard, Frankrike
19-20/10: Catalunya, Spanien
Gå till toppen