Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barn och ungdomar ställer ut på Kvis

Balettdansöser, en rosa gris med öppen mun, en dinosaurie och en hjort som ser ut att bröla är några av de alster som visas på barnens utställning på Galleri Kvis i Svedala.

Christina Karlsson i föreningen Konstens vänner i Svedala radar upp några av de inlämnade konstverken längs väggen.Bild: Anna Wahlgren
Tidigare i år har föreningen Konstens vänner i Svedala, som driver galleriet, ordnat en utställning med verk av unga i åldrarna 13–25.
Under julhelgen är det de yngres tur. Föreningen har gått ut till skolor och förskolor och uppmanat alla upp till 13 år att lämna in bilder, foton, skulpturer och andra konstverk till utställningen som öppnas på lördag.
– Vi tycker att det är viktigt att barn och unga får möjlighet att uttrycka sig och visa upp vad de har gjort, säger Christina Karlsson som tillsammans med Christer Carlsson på tisdagskvällen fanns på plats i galleriet för att ta emot inlämnade konstverk.
Bland de motiv som hade radats upp längs en av lokalens vita väggar fanns blommor, fruktkorg, en tvättbjörn, en kanin, änglar och balettdansöser i rosa klänningar.
Ytterligare möjlighet att lämna in konstverk finns idag, lördag, då konstföreningen bjuder in till pyssel i galleriet klockan 11.30–14.30.
– Vi gör ingen bedömning av kvaliteten. Alla som lämnar in får vara med och ställa ut, säger Christer Carlsson.
Utställningen visas lördagar och söndagar fram till den 31 december.
Gå till toppen