Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

C åt olika håll i mätningar

Centerpartiet får sin sämsta siffra på tolv år i en ny Ipsos-mätning för Dagens Nyheter. Men i en annan undersökning, gjord för TV 4, ökar partiet. Hos Ipsos får C 3,4 procent jämfört med 5,1 procent hos Novus.(TT)

Annie Lööf, Centerpartiets ordförande.Bild: Foto: Håkan Röjder
Centerpartiet får sin sämsta siffra på tolv år i en ny Ipsos-mätning som publiceras i Dagens Nyheter. Men i en annan mätning, som är gjord för TV 4, ökar partiet.
I Ipsos-mätningen får C 3,4 procent, en minskning med 1,0 procentenheter. Partiet är därmed nära bottennoteringen på 3,2 procent i oktober 2000, enligt Dagens Nyheter. Tidningen förklarar nedgången med centerns kärnväljare flyr.
I en annan opinionsmätning som publiceras i dag ökar däremot Centerpartiet med 1,0 procentenhet till 5,1 procent. I undersökningen som Novus gjort för TV 4 ökar även Kristdemokraterna något, men ligger under riksdagsspärren vilket partiet också gör hos Ipsos.
I Novus undersökning får de fyra allianspartierna i regeringen tillsammans 43,0 procent jämfört med 47,1 procent för de tre rödgröna oppositionspartierna, enligt Novus hemsida.
I Ipsos-mätningen rycker Alliansen också fram, främst tack vare att M ökar. Den rödgröna oppositionen leder dock även där, enligt Dagens Nyheter.
Gå till toppen