Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Grundare till antimuslimskt nätverk åtalas

En av grundarna till det antimuslimska nätverket Tryckfrihetssällskapet misstänks för att ha misshandlat en kvinna och hennes dotter. 
Motivet: att kvinnorna bar slöja.

En mängd polispatruller kallades till akuten på Sus i Malmö i samband med bråket 4 augusti.Bild: Arkivfoto: Patrick Persson
54-åringen var med och startade Tryckfrihetssällskapet tillsammans med journalisten Ingrid Carlqvist. Föreningen beskrivs av sina kritiker som islamofobisk. Själva menar de att journalister mörklägger den sanna bilden av Sverige. 
Misshandeln skedde utanför Sus i Malmö den 4 augusti. De två kvinnorna stod och väntade på en taxi när den 54-årige berusade mannen kom rusande mot dem. Enligt åtalet ska mannen bland annat ha dunkat den 43-åriga kvinnans huvud mot en vägg tills hon svimmade, för att sedan ge sig på hennes dotter. Misshandeln avbröts när taxin som kvinnorna väntade på anlände.
Bakgrunden till händelsen ska ha varit att 54-åringen tidigare samma dygn misshandlats av två män, som han uppfattade som muslimer.
När polisen anlände till platsen ska mannen ha uppträtt mycket hatiskt mot muslimer. Han vägrade tala med en av poliserna eftersom denne hade utländsk bakgrund. 
– Jag har varit med om liknande, men hans kommentarer var utan tvekan bland de mest hatiska, skrev polismannen i sin rapport efter händelsen.
Ingrid Carlqvist är chefredaktör för tidningen Dispatch International. Hon berättar för Aftonbladet att 54-åringen inte längre är verksam i Tryckfrihetssällskapet.
– Givetvis är hans uppförande klandervärt och helt oacceptabelt. Så fort vi fick kännedom om detta fick han lämna, säger hon till Aftonbladet.
Mannen åtalades den 19 december för misshandel och väntar nu på rättegång. Han hävdar att han inte minns något av händelsen och förnekar brott.
Gå till toppen