Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bullrig nation varnas

Vid ett tillsynsbesök uppmärksammades ett flertal brister i klubbverksamheten vid Östgöta nation. Nu får de en varning av socialförvaltningen.

Bild: Foto: Jens C Hilner
Det var vid ett tillsynsbesök i slutet av augusti som socialförvaltningen noterade att golvet var kladdigt och blött av utspillda drinkar, ljudnivån för bullrig och den allmänna berusningsgraden för hög.
Vid ett andra tillsynsbesök i mitten av september hade flera av bristerna åtgärdats, men problemet med den höga ljudnivån kvarstod.
”Vi tar det inträffade som ett tecken på att vi kan ha lutat oss tillbaka för mycket och nu måste vi arbeta ännu mer proaktivt för att åter komma upp till den goda nivå som vi under flera års tid har legat på”, skriver nationen i ett skriftligt svar till tillståndsenheten.
Sammantaget bedöms att nationen har brutit mot vissa kapitel i alkohollagen, men eftersom överträdelserna inte är allvarliga anser tillståndsenheten att en varning räcker.
Gå till toppen