Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

30-åring hittad död

En man i 30-årsåldern hittades ikväll död i vattnet vid Västra hamnen. För en månad sedan larmades räddningstjänst till ett tillbud i närheten.

En kvinna som var ute med sin hund på promenaden mellan Krankajen och Isbergs gata, såg något ligga och flyta i vattnet. En man som också befann sig i närheten fick tag i en räddningshake och drog in, vad som visade sig vare en död person, till kajkanten.
Polis och räddningstjänst larmades till platsen. Sedan räddningstjänstens ytbärgare konstaterade att personen var död togs kroppen upp på kajen.
Den drunknade, som är en man i 30-årsåldern, misstänks ha legat i vattnet en längre tid, uppger Calle Persson vid Skånepolisen. Mannen är sent på onsdagskvällen ännu inte identifierad. En anteckningsbok i hans ficka ger polisen viss ledtråd till var han kommer ifrån.
Polisen misstänker inledningsvis inget brott, men mannen är förd till rättmedicinska kliniken för obduktion.
För en månad sedan larmades räddningstjänsten om ett drunkningstillbud inte långt från platsen, men fann ingen person vid tillfället. En ryggsäck hittades på kajen i samband med tillbudet.
– Eftersom mannen inte är identifierad vet vi inte om det finns något samband. Men vi har det naturligtvis med i utredningen, säger Calle Persson.
Gå till toppen