Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nomineringarna till Guldbaggen

Nomineringarna till filmpriset Guldbaggen presenterades i Stockholm på torsdagen. Galan arrangeras den 21 januari med Babben Larsson som värd.

Guldbaggen, skapad av konstnären Karl Axel Pehrson.Bild: Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Michael Marcimains hett omdebatterade "Call girl" är stor favorit inför den stundande Guldbaggegalan. Hans film har plockat åt sig hela elva nomineringar, bland annat i de tunga kategorierna bästa film och regi. Dessutom har Pernilla August nominerats i klassen bästa kvinnliga huvudroll.
Närmast efter följer Malik Bendjellouls dokumentärfilm "Searching for Sugar Man" och Jan Troells "Dom över död man" med sex nomineringar. Gabriella Pichlers "Äta sova dö" har plockat åt sig fem nomineringar, bland annat bästa film, regi och kvinnliga huvudroll till Nermina Lukac. Axel Peterséns debutfilm "Avalon" fick fyra nomineringar, bland annat till Johannes Brost för bästa manliga huvudroll.
Guldbaggegalan leds även i år av en komiker. Men inte Petra Mede som de två föregående åren utan Barbro "Babben" Larsson. Den 48:e upplagan av galan hålls på Cirkus i Stockholm den 21 januari och direktsänds i SVT.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen