Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sover fem timmar

”Själv använder jag sällan ordet stress. Men jag har helt klart mycket att göra. Och det är bra. Då prioriterar man hårdare och gör inga onödiga grejer. Som barn, när jag hörde min mormor och farmor säga att de hade så mycket att stå i trots att de uppenbarligen inte hade det, lärde jag mig en sanning: Har du mycket att göra får du också mer gjort, och tvärtom. Av samma anledning är det nästan lättare att inte ta semester alls, även om man behöver det för återhämtningens skull. Är man bara igång och van vid digra dagar känns de inte betungande.
Han jobbar i princip alltid. Och trivs med det. ”Jag är bra på att ta tillvara de korta stunder av fri tid jag faktiskt har”, säger Håkan Jeppsson.Bild: David Neman
Vardagar sover jag oftast inte mer än fem timmar, det fungerar för mig. I snitt jobbar jag nog sextio sjuttio timmar i veckan här på Inwido. Därutöver blir det tio till tjugo timmar för MFF. Jag brukar väl vara klar vid tio, elva på kvällen. Då sätter jag mig gärna i fåtöljen en stund med soul i lurarna. Det är mitt sätt att koppla av. Runt tre dagar i veckan är jag iväg på resor, vi har fabriker i ett tiotal länder. Då är det jobb som gäller, oavsett om jag sitter i möte, på ett flyg eller är på hotellet.
En vanlig almanacka funkar bäst för mig. Där samlar jag allt, jobb som privat. Överblicken det ger är helt avgörande, liksom framförhållning och god planering. Alla viktiga styrelsemöten och liknande för det här året bokades in redan i september förra året. Jag vet att många vd:ar har en assistent som sköter deras kalendrar, men jag vill göra det själv, ha kollen. Men assistenten här på kontoret avlastar mig och ordnar med allt praktiskt inför resorna.
Nuförtiden bor jag i lägenhet i centrum och mina två barn är i princip vuxna, så jag har inte särskilt mycket att ordna med hemma. Eftersom tid är en bristvara och jag inte är en hejare i köket äter jag ofta ute eller köper hämtmat till mig och familjen. Fast det är trevligt när vi lagar något tillsammans. Lördagar är väl den dag i veckan som jag åtminstone försöker att inte jobba. Då äter jag lång frukost, läser tidningen ordentligt och ger mig ut och springer en lång runda. Men i stort sett är jag alltid anträffbar.”

Håkan Jeppsson

Ålder: 51 år.
Bor: Lägenhet i centrala Malmö.
Familj: Två barn.
Gör: Vd för dörr- och fönsterkoncernen Inwido. Dessutom ordförande för MFF.
Gå till toppen