Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stulen likbil användes vid inbrott

Natten mot måndagen stals en silverfärgad likbil från Svenska kyrkans förvaltning på Sallerupsvägen i Eslöv.

Tjuvarna körde rakt igenom en grind ut från förvaltningens parkering och försvann.
Några timmar senare såg en väktare den silverfärgade och kvaddade Mercedesen i Örtofta på väg mot Eslöv. Väktaren fattade misstankar och slog larm.
En av de polispatruller som skickades ut för att leta efter likbilen hittade den på Brandgatan i Eslöv. Med hjälp av en polishund spårades två män, 18 respektive 32 år, som greps.
Vid gripandet visade det sig att männen även använt likbilen som murbräcka vid två inbrott i Höör. Den yngre är nu förutom stölderna även misstänkt för narkotikabrott.
Männen som båda är bosatta i Eslöv anhölls igår eftermiddag av åklagare i Lund.
Enligt Peter Magnusson, förvaltningschef för Svenska kyrkan i Eslöv, är det andra gången på kort tid som kyrkan drabbas av bilstöld.
– Den 1 januari stals en hantverkarbil på samma plats, säger han. Den hittades senare i Brösarpstrakten. Sammanlagt har vi sju bilar men bara en begravningsbil.
– Den använder vi då vi ska köra till Lund för kremationer. Så att den nu är skadad blir ett avbräck. Men vi ska försöka lösa situationen på bästa sätt.
I den hantverkarbil som tidigare stals har polisen säkrat spår.
– Om det är samma personer som tillgrep den som de vi nu har gripit får utredningen visa, säger Eslövspolisens stationschef Mats Odestål.
Gå till toppen