Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Fortsatta oroligheter i Belfast

Polis i Nordirland avlossade gummikulor och använde vattenkanoner mot våldsamma demonstranter i Belfast natten till tisdagen.

Protesten – som i sin senaste fas pågått i fem dagar – rör stadshusets beslut att begränsa användningen av den brittiska flaggan. Beslutet är en kompromiss mellan de politiska krafter som styr Nordirland: unionistpartiet DUP och republikanska Sinn Fein.
Runt 1 000 personer deltog i protesten, som delvis var mycket våldsam. Grupper av demonstranter var beväpnade med yxor och släggor. Polisen utsattes för en skur av bensinbomber och tegelstenar. Det blev också slagsmål med republikaner, som anser att Nordirland bör separeras från Storbritannien.
Flera folkvalda politiker från båda sidor säger att de har mottagit dödshot efter flaggbeslutet, som togs den 3 december och blev startskottet för den senaste vågen av oroligheter.
Även om demonstrationerna i början var i stort sett fredliga så har de efter hand tagits över av militanta grupper. Sammanlagt greps åtta personer. Ett 50-tal polismän skadades under oroligheterna.
Gå till toppen