Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre ändrades till en

Masskrocken på E4 krävde ett liv. Inte tre, vilket polisen tidigt gick ut med. Först sent på kvällen ändrades informationen om antalet döda.

Anledningen till varför det har blivit så ska utredas. 
– Orsaken kan vara att samma dödsfall har omnämnts i fler än ett sammanhang, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till Dagens Eko.
Den stora krocken, en av de största någonsin i Skåne, omfattade minst 50 fordon och 46 personer skadades. Polisens information var tidigt att olyckan krävt tre personers liv.
Men strax efter halv tio på kvällen ändrades uppgifterna. Polisen sa nu att endast en person, en man, list livet. Mannens anhöriga underrättades under eftermiddagen.
Varifrån siffran tre kom ifrån i förstaläget kan inte polisen ge svar på. Eller varför det tog så lång tid att få fram rätt siffra.
– Men det var en enormt omfattande olycka, med många fordon och det var väldigt rörigt, säger polisens informatör Mia Sandgren.
Gå till toppen