Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hittades via polisens Facebook

Under ett dygn och i flera minusgrader irrade en 69-årig kvinna runt i Lund. Tack vare Lundapolisens Facebooksida hittades hon.
– Polisen har gjort ett fantastiskt jobb, säger kvinnans son, Dimitrios Kotsaris.

Det var klockan 17.30 i måndags som Dimitrios Kotsaris bror upptäckte att deras mamma inte var hemma i sin bostad. Kort därpå larmades polisen som skickade fyra patruller till området, däribland två hundpatruller.
En timme senare lade Lundapolisen ut en efterlysning på Facebooksidan Polisen i Lund.
Vid tolvtiden dagen därpå uppmärksammades sidan av en kvinna som surfade på mobilen medan hon satt i sin bil och väntade på sin son utanför Vipans gymnasium.
– Plötsligt fick hon syn på den efterlysta gamla damen, gick fram till henne och fick in damen i bilen. Därifrån ringde hon till polisen, säger kommissarie Stephan Söderholm.
Den 69-åriga kvinnan var kall om händerna och våt om skorna när hon återfanns. Förövrigt var hon välbehållen.
– Även om det var väldigt kallt under dygnet som mamma var borta var hon relativt varm när hon hittades. Hon hade en temp på 36,8 grader. Ingen vet var hon varit, kanske har hon sovit i en trappuppgång eller liknande. Själv säger hon att hon varit hemma och sovit i sin säng, men det vet vi bestämt att hon inte varit, säger Dimitrios Kotsaris.
Kvinnan är inlagd på sjukhus för observation. Där har hon även plåstrats om eftersom hon fallit omkull och slagit sig när hon irrade omkring i kylan.
– Mamma började blev virrig i våras och vi förstod att hon var i inledningen av en demenssjukdom, säger Dimistrios Kortsaris.
– Jag har kontaktat kommunen tidigare för att få ett boende till min mamma. Men eftersom hon ännu inte fått någon diagnos har hon ännu inte få något tryggt boende.
Det var första gången som polisen i Lund gick ut med en personefterlysning på Facebook.
Gå till toppen