Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Sten K Johnson död

Sten K Johnson, styrelseordförande och huvudägare i Midway Holding AB, har efter en tids sjukdom avlidit.

Sten K Johnson är död.Bild: Arkiv: Jenny Leyman
Det meddelar Midway Holding i ett pressmeddelande.
Midway är ett konglomerat som består av mindre och medelstora företag inom teknik, handel och kapitalförvaltning. Bolaget bildades 1989 som en avknoppning från Skåne-Gripen.
Sten K Johnson har tidigare arbetat på bland annat företaget Trelleborg och Sonessons och varit vd för Kockums. Han var under en tid på 1970-talet vice ordförande i Aktiespararna och senare finanskonsult och börskrönikör. 1979 blev han vd för Skåne-Gripen.
Sten K Johnson har också haft ett engagemang i bland annat Skåne-Möllan och Uppstart Malmö.
För snart ett år sedan invigdes Sten K Johnson Centre for Entrepreneurship vid Ekonomihögskolan i Lund som Sten K Johnson donerade 20 miljoner kronor till.
I samband med det intervjuades han i Sydsvenskan och fick då bland annat frågan vilken som är hans drivkraft som entreprenör.
- Att vara med och skapa och förverkliga idéer, att känna glädjen i att vara med och utveckla ett företag och förhoppningsvis även öka sysselsättningen och att vara en "good -citizen", svarade Sten K Johnson på frågan.
I april förra året fick han medalj av Kungliga patriotiska sällskapet för "särskilt förtjänstfullt entreprenörskap".
Sten K Johnson var huvudägare i Midway Holding via Tibia Konsult AB.
Midway meddelar att styrelsen har utsett Lars Frithiof, ledamot sedan 1996, till ny ordförande.
Sten K Johnson blev 67 år gammal.
Gå till toppen